Οινοτουρισμός στους ελληνικούς αμπελώνες: 8 περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε

Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν πλούσια οινική παράδοση, προσκαλώντας τους επισκέπτες όλο τον χρόνο να απολαύσουν εξαιρετικές οινοτουριστικές εμπειρίες. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο γνωστές περιοχές της χώρας όπου ενδείκνυνται για οινοτουρισμό καθώς και τα οινοποιία που μπορείτε να επισκεφτείτε.

1. Σαντορίνη

Ποικιλία Σταφυλιών: Ασύρτικο

Δραστηριότητες: Ξεναγήσεις σε οινοποιεία, γευσιγνωσία κρασιών με θέα την Καλντέρα, γαστρονομικές εμπειρίες σε τοπικά εστιατόρια.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Santo Wines, Κτήμα Σιγάλας, Gaia Wines.

2. Νάουσα

Ποικιλία Σταφυλιών: Ξινόμαυρο

Δραστηριότητες: Περιηγήσεις στους αμπελώνες και τα οινοποιεία, σεμινάρια γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους όπως το αρχαίο θέατρο της Μίεζας.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Κυρ-Γιάννη, Μπουτάρη, Θυμιόπουλος.

3. Νεμέα

Ποικιλία Σταφυλιών: Αγιωργίτικο

Δραστηριότητες: Ξεναγήσεις σε οινοποιεία, γευσιγνωσίες, συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ κρασιού, επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Σκούρας, Σεμέλη, Παπαϊωάννου.

4. Κρήτη

Ποικιλίες Σταφυλιών: Βιδιανό, Κοτσιφάλι, Λιάτικο

Δραστηριότητες: Γευσιγνωσίες σε παραδοσιακά οινοποιεία, γαστρονομικές εμπειρίες με κρητική κουζίνα, περιηγήσεις στους αμπελώνες, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους όπως το παλάτι της Κνωσού.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Δουλουφάκης, Λυραράκης, Μπουτάρης.

5. Πελοπόννησος

Ποικιλίες Σταφυλιών: Μαυροδάφνη, Μοσχοφίλερο

Δραστηριότητες: Ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες σε οινοποιεία, συμμετοχή σε τοπικές γιορτές κρασιού, πεζοπορίες στους αμπελώνες, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία όπως η Αρχαία Ολυμπία.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Μερκούρη, Τσέλεπος, Μποσινάκης.

6. Αττική

Ποικιλίες Σταφυλιών: Σαββατιανό

Δραστηριότητες: Ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κοντά στην Αθήνα, επισκέψεις στο Μουσείο Οίνου, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Μάρκου, Κοκοτός, Παπαγιαννάκος.

7.Εύβοια

Ποικιλίες Σταφυλιών: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο

Δραστηριότητες: Γευσιγνωσίες, περιηγήσεις στους αμπελώνες, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά και παραλίες.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Αβαντίς, Λύκος, Βρυνιώτης.

8. Δράμα

Ποικιλίες Σταφυλιών: Sauvignon Blanc, Ασύρτικο

Δραστηριότητες: Ξεναγήσεις σε μοντέρνα οινοποιεία, γευσιγνωσίες κρασιών, επισκέψεις σε πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα.

Ξεχωριστά Οινοποιεία: Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Οι παραπάνω περιοχές προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες οινοτουρισμού, συνδυάζοντας την απόλαυση εκλεκτών κρασιών με την εξερεύνηση της πλούσιας ελληνικής παράδοσης και φυσικής ομορφιάς. Ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια οινική παράδοση της χώρας. Οι ελληνικοί αμπελώνες, διασκορπισμένοι σε πολλές περιοχές, συνδυάζουν την παραγωγή εκλεκτών κρασιών με δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον τοπικό πολιτισμό και την φυσική ομορφιά. Μπορείτε να συνδυάσετε οινοτουρισμό και διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και καταλύματα από το Ekdromi.gr

About Ekdromi.gr